separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

PROFI SAVETI da na svakoj fotografiji izgledate SAVRŠENO


Lako je ispasti dobro na "selfijima", ali šta kada vas fotografiše neko drugi?


Tada ne možete da vidite kako izgledate na kameri i nemate nekoliko pokušaja. Srećom, ekipa sa stranice "Who What Wear" razgovarala je s profesionalnim modnim fotografom Garans Dor koja ima nekoliko super saveta za poziranje uz koje više nećete ispasti loše ni na jednoj fotografiji.

Pokažite levu stranu lica  

Ne znate koja vam je bolja strana? Francuski modni fotograf kaže da je prema njem iskustvu, ali i prema nekim istraživanjima, kod većine ljudi lepša leva strana lica. Pokušajte da vežbate ispred ogledala kako biste pronašli svoj najbolji ugao.  

Stavite jezik iza gornjih zuba  

Vaš osmeh će na fotografijama izgledati najprirodnije ako pozicionirate jezik iza gornjih zuba dok se smešite za kameru, tvrdi fotograf. Takođe, ne zaboravite se da se smešite i očima, inače će vaš osmeh izgledati lažno.  

Autor: Pixabay.com

Pokušajte da se opustite  

Što više razmišljate o tome kako ćete ispasti na fotografiji, to su veće šanse da ćete ispasti loše. Pokušajte da se opustite ispred kamere koliko god je to moguće, a trik koji će vam u tome malo pomoći jeste da zatvorite oči i otvorite ih tik pre fotografisanja, pri tome pokušate da se nasmejeti što prirodnije.  

Dok sedite, fotografišite se iz gornjeg ugla  

Ako neko odluči da vas fotografiše dok sedite, zamolite ga da vas snimi iz gornjeg ugla. Pri tom lagano podignite glavu prema objektivu, a ako želite da izgledate vitkije, nagnite se malo unapred.  

Autor: Pixabay.com

Dok stojite, fotografišite se iz donjeg ugla  

Ako želite da izgledate više i vitkije na fotogafijama na kojima se vidite od glave do pete, zamolite nekoga da vas fotografiše iz donjeg ugla. Vaše noge će tako izgledati fantastično, naglašava fotograf.  

Nagnite glavu lagano u stranu  

Ako gledate direktno u kameru, onda glavu lagano nagnite u jednu stranu kako biste svojim crtama lica podarili dubinu, kaže fotograf.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti