separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

EVO ZBOG ČEGA SE VAŠ METABOLIZAM NAGLO USPORAVA: 5 svakodnevnih navika zbog kojih ste skloni gojenju!


Obratite pažnju na pet osnovnih stvari zbog kojih se vaš metabolizam usporava.


Poslednja stvar koju želite, je da vašem telu otežate sagorevanje kalorija. Da biste izbegli greške koje će usporiti vaš metabolizam pročitajte koje su to svakodnevne navike koje što pre morate promeniti.

                                                                  Nedovoljno sna

Gubitak sna može povećati rezistentnost na insulin, što dovodi do visokog nivoa šećera u krvi, a može poremetiti nivo hormona koji utiču na vaš metabolizam. Premalo sna povećava nivo kortizola, koji je povezan sa skladištenjem masti. Da bi telo dobro obavljalo svoj posao i ubrzalo metabolizam, preporučuje se sedam do devet sati spavanja.

Autor: Burst

                                                 Doručkujete kada je vreme za ručak

U jutarnjoj žurbi preskačete doručak ili uzmete nekoliko zalogaja na brzinu i ostavljate telo bez hranljivih sastojaka - pogrešno! Vaš metabolizam traži mali podsticaj za brže sagorevanje kalorija. Da biste to obezbedili, nutricionisti savetuju da doručkujte u roku od sat vremena, ili čak bolje, u roku od 15 minuta nakon buđenja.

                                                     Izbacili ste iz upotrebe kafu

Istraživanja pokazuju da je konzumiranje umerenih količina kafe (do tri dnevno) korisno za organizam: smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, određenih neuroloških poremećaja, pa čak i dijabetesa tipa 2. Kofein se veoma brzo apsorbuje u krvotok, ubrzava srčani rad i obezbeđuje metabolički podsticaj.

Autor: Pixabay.com

                                                    Ne unosite dovoljno tečnosti

Svaki ćelijski proces u vašem telu počiva na vodi, tako da smanjena hidratacija može da uspori metabolizam. A kada ste dehidrirani, imate manje energije za hodanje, vožnju biciklom ili bilo koju drugu aktivnost koja sagoreva kalorije.

                                                                Niste aktivni

Postoje ljudi koji jednostavno nemaju interesovanja za bilo kakvo dizanje tegova ili pumpanje mišića. I to je u redu. Ali, ako ste u potpunosti fizički neaktivni vaš metabolizam će se usporiti, a evo i zašto: mišićno tkivo je izvor vaše stope metabolizma, koja predstavlja broj kalorija koje vaše telo koristi da održi srčane otkucaje, plućnu aktivnost i sve ostale neophodne funkcije koje održavaju naše telo zdravim.

Stoga što više mišića imate, to vam je brži metabolizam i više kalorija sagorevate. Istraživanje objavljeno u Evropskom časopisu za kliničku ishranu otkrilo je da su odrasle osobe koje su vežbale tri puta nedeljno značajno ubrzale metabolizam.

Da biste ubrzali vaš metabolizam i uneli promene u vaš način ishrane i života, posetite prvu online akademiju za zdravo mršavljenje, koja vam nudi mesečni plan ishrane i treninga u cilju postizanja idealne težine i opšteg poboljšanja vašeg zdravlja.

O svemu se više može informisati na sledećoj veb adresi: https://herbafast.com/

Autor: Pink.rs

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti