AKTUELNO

Nema nas puno koje smatramo da su stopala jedan od najatraktivnijih delova tela. Međutim, kad dođu topliji dani, obujemo sandale ili japanke – a to znači da moramo pokazati svoja stopala svetu…

A ako smo preko zime zaboravile na stopala, predstavićemo ih svima zajedno s grubom, suvom i tvrdom kožom, pukotinama na petama, žuljevima itd.

Ponekad je dovoljno samo dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – zato ti preporučujemo ovaj jednostavan, a savršen "recept". Mnogi se kunu u ovaj "lek" za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledajte kako da napravite fantastičnu mešavinu od koje će vam stopala izgledati sjajno!

Potrebno je:

2-4 šolje mleka, šaka sode bikarbone, veliki lavor.

Kako da napravite mlečnu kupku:

1. Zagrejte mleko, pazite da ne bude prevruće. Možete koristiti dve do četiri šolje, zavisno od veličine lavora.

2. Ulijte mleko u lavor. Važno je da je lavor dovoljno veliki da oba stopala istovremeno stanu u njega i da budu sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

3. Natapajte prste u mleko oko pet minuta, a potom uzmite soda bikarbonu. Lagano ubacite u kupku.

4. Umešajte sodu u mleko pomoću stopala.

5. Dobro natopite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – naročito donji deo peta i područje ispod prstiju. Masirajte tečnošću ta područja – naravno, slobodno koristite i ruke ako je potrebno.

6. Nemojte zaboraviti da potapate u tečnost i gornji deo stopala i zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masirajte ih tečnošću. To su delovi stopala koji se najviše vide kada nosite sandale ili japanke.

7. Kad ste dovoljno istrljali stopala, udobno se zavalite u fotelju, uključite TV i gledajte nešto dok se stopala fino natapaju.

8. Operite noge toplom vodom i dobro ih posušite.

Odmah bi trebalo da primetite kako vaša stopala sada izgledaju negovanije i podmlađeno! Ova kombinacija sastojaka deluje jer se međusobno nadopunjuju. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu, dok soda bikarbona ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad ona omekša.

#Stopala

#mleko

'