AKTUELNO

Jedite namirnice bogate beta-karotenom, koristite hidratantne kreme i masirajte telo i lice kako biste poboljšali cirkulaciju.

Dolaskom leta i vrućina najvažnija stvar na koju mnoge dame obraćaju pažnju jeste nega kože lica i tela. Izlaganje suncu često dovodi do iritacije kože, pogotovo kod osoba sa svetlijim tenom, pa zato svetski dermatolozi napominju da je već vreme da počnete da pripremate telo za visoke temperature i sunčanje.

Da biste postigli željene rezultate i na odmoru dobili preplanuli ten, a pri tome i sačuvali zdravlje svoje kože i organizma, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome.

1. Pravilna ishrana

Pre početka leta, ali i tokom letnjih meseci uvrstite u jelovnik namirnice narandžaste i crvene boje, kao što su paradajz i šargarepa, jer su bogate beta-karotenom. Beta-karoten je provitamin koji se u organizmu pretvara u vitamin A, koji štiti epitel kože i sluznice.

2. Hidrirajte kožu

Tokom toplijih dana važno je održavati čitav organizam hidriranim, ali pre svega kožu. Idealan tretman za hidrataciju uključuje nežni piling kože koji će temeljno odstraniti odumrle ćelije, pročistiti pore i ojačati mikrocirkulaciju. Nakon pilinga kožu obavezno nahranite hidratantnim kremama koje sadrže i antioksidanse.

Takođe, zamenite tešku i masnu zimsku kremu nekom laganijom koja se brže upija i ne masti kožu.

3. Masirajte telo i lice

Uzmite bočicu bilo kojeg biljnog ulja (maslinovog, bademovog) i dobro izmasirajte celo telo i lice. Ovaj tretman će ubrzati metabolizam, poboljšati cirkulaciju i eliminisati toksine. Uz to, masažom smanjujete mišićnu napetost i ublažavate stres, a tako dolazi do opuštanja tela.

4. Cink je obavezan

Dame koje imaju problem sa bubuljicama na licu treba da koriste cink. Stručnjaci kažu da nekada bubuljice mogu biti simptomi nedostatka ovog minerala. Uzet oralno ili u obliku krema cink smanjuje produkciju masnoća i može biti efikasan u kontroli stvaranja novih bubuljica, kao i lečenju postojećih.

#Lepota

#lice

#Žena

'