AKTUELNO

Starenje nije moguće zaustaviti, ali postoje načini da usporite ovaj proces.

Postoje i neke neobične metode koje sprečavaju nastanka bora, a za koje možda niste znali.

SPAVAJTE NA LEĐIMA

Ukoliko imate neke nepravilnosti na licu, najbolji način kako u borbi protiv njih je spavanje na leđima, dok je najgori način spavanje s licem na jastuku, ali i na strani, gde neželjene bore nastaju na strani na kojoj ste spavali. Drugim rečima, gravitacija počinje raditi svoje dok spavamo.

JEDITE ČOKOLADU

U pitanju je tamna čokolada. Antioksidanti koji se prirodno nalaze u kakau, imaju iznenađujućih prednosti za vašu kožu, jer mogu pomoći proizvodnju kolagena u koži, koji u principu i sprečava bore.

REĐE PERITE LICE

Ovo zvuči prilično jezivo ali imajte na umu da previše čišćenja kože uklanja njenu prirodnu vlažnost koja je jako bitna kao zaštita protiv bora.

SMANJITE UNOS ŠEĆERA

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema, o kojem vodimo računa manje nego što bi to trebalo. Višak šećera u našem krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebalo, što dovodi do prevremenog starenja kože lica i bora.

JEDITE MASNU RIBU

Masne ribe poput tune i lososa sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Poželjno je jednom nedeljno sebe počastiti ovim sastojcima, i vaša koža će prosto zablistati.

S. M.

#Bore

#Pet načina

#čokolada

'