AKTUELNO

Umesto rigoroznih dijeta koje se pronalaze svuda u poslednje vreme, radije odaberite one zdravije za organizam, jer rezultati će biti identični pa ćete izbeći bumerang efekt vraćanja kilograma

Postoji nekoliko staromodnih saveta za gubitak težine koji stvarno funkcionišu:

Nemojte jesti ugljene hidrate u večernjim satima

Baka je uvek govorila: "Ako želiš da smršaš, onda izbaci ugljene hidrate uveče." Činjenica je, svi koji se odreknu testenine, pice, hleba i sličnih namirnica prepunih ugljenih hidrata u večernjim satima, garantovano će izgubiti na težini. Radije se oslonite na proteine i povrće, jer održavaju nivo inzulina niskim i podstiču telo na razgradnju masnog tkiva za vreme spavanja.

Vodite dnevnik

Dva jaja sa slaninom, jogurt s malinama... Svako ko vodi dnevnik o svojoj ishrani, jede svesnije. Ako morate svakodnevno napisati dve cele čokolade, verujte da ćete ubrzo prestati u njima uživati, jer u nekom trenutku savest će pokucati na vaša vrata.

Počnite da vežbate

Oni koji stvarno žele da izgube na težini, ne mogu izbeći sport. Sat sportskih aktivnosti tri puta nedeljno čini čuda kada je reč o gubitku težine. Kako ne bi odustali, pridružite se prijateljici koja već vežba te se međusobno pogurajte kada je to potrebno.

Nema slatkiša

Ko odstrani šećer iz svog života, brzo će videti rezultate. Naročito čokoladu, sokove i druga bezalkoholna pića, jer su prave kalorijske bombe. Umesto toga, naviknite se na nezaslađene biljne čajeve ili vodu. To podstiče metabolizam i dozvoljava sagorevanje masti i kilograma.

#Dijeta

'