AKTUELNO

Bakterije s ruku lako se lepe na kožu i još brže dovode do crvenila i pojave bubuljica. Vruća voda izaziva perutanje i ubrzava starenje

Dame koje vode računa o izgledu obično daju i poslednje pare da bi bile što lepše i negovanije. Međutim, svi ti kozmetički proizvodi i tretmani neće imati efekta ako se ne odreknete nekih navika koje na pritajeni način štete vašoj lepoti. Obratite pažnju na ove stvari, možda ih radite nesvesno, a nikako nisu dobre za kožu i telo.

Dodirivanje lica Bez obzira na to da li ste u kancelariji, u prevozu ili kod kuće, vaše ruke su pune bakterija. Kada se sve to prenese dodirom na kožu lica, dolazi do upala od kojih nastaju bubuljice i crvenilo, pogotovo kod onih sa osetljivom kožom

Češljanje mokre kose Posle pranja ne raščešljavajte kosu, jer to nikako nije dobro. Dok je mokra, kosa je osetljiva i veoma podložna pucanju i lomljenju. Najbolje je da je neko vreme držite uvijenu u peškir da upije višak vode, prosušte je fenom, pa tek onda uzmete češalj.

Šminkate se posle čupanja obrva Dešava se sigurno i vama da pre šminkanja uzmete pincetu da tek malo korigujete obrve, a ne razmišljate da potom dezinfikujete to mesto, već odmah nanosite šminku. Nije retkost da se baš u tom delu pojave bubuljice ili otok koji vam smeta.

Vruće kupke Možda su nekom vruće kupke opuštajuće, ali ono što bi trebalo da znate jeste da je njihov uticaj na kožu tela veoma loš. Ona postaje isušena, sklona crvenilu, peruta se, a ako to često činite, izgledaće starije. Dermatolozi savetuju da što manje vremena provodite u kadi ili pod tušem, da koristite kozmetička sredstva za tuširanje bez parabena i ona koja su pH neutralna. Ne propustite da namažete kožu mlekom ili losionom.

#Bakterija

#Lepota

#Prst

#lice

'