AKTUELNO

Prirodna rešenja su često i najbolja.

Loša ishrana, stres ili hormoski disbalans mogu biti neki od razloga zbog čega vam opada kosa. I dok neke stvari ne možete da popravite (nećemo vam reći ono nemoguće, da se ne nervirate), stanje vaše kose i te kako može da se poboljša.

Šta jesti:

losos

spanać

šargarepa

Maske za kosu:

Od šargarepe:

Skroz sitno izrendajte nekoliko svežih šargarepa i utrljajte to u koren kose. Ostavite da deluje minimum 15 minuta, a zatim dobro isperite na uobičajen način. Na početku, masku nanosite uvek pre pranja kose, najmanje pet puta zaredom. Kada vam kosa ojača, dovoljno je nanositi rendanu šargarepu jednom mesečno, a prvi rezultati videće se već nakon nekoliko tretmana.

Foto: Pixabay.com

Od lanenog semena i piva:

Prelijte jednu kašiku lanenog semena sa dve kašike ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 20 minuta. Zatim dodajte 200ml piva. Ovu smesu namažite na vlažnu kosu, pa obmotajte glavu najlon kesom i toplim peškirom. Neka maska ostane dva sata. Zatim je sperite mlakom vodom i blagim šamponom. Recept ove maske visoko se kotira na moskovkom konkursu "100 najboljih recepata za negu lepote". U ovom receptu pivo aktivira metabolizam i sprečava lomljivost vlasi. A seme lana daje kosi zdrav sjaj.

Ljute papričice:

Da bi vam kosa bolje i brže rasla, utrljavajte u kožu glave losion od ljutih papričica. Stavite u teglu četiri iseckane crvene ljute papričice i pola litra votke ili 50% alkohola. Dobro zatvorite teglu i ostavite da odstoji 21 dan. Nakon toga procedite sadržaj tegle i dobili ste losion koji ćete utrljavati u kožu glave. Za jedan tretman dovoljno je 50 mililitara ovog losiona.

Rena:

Izrendajte svež koren rena i stavite u teglu. Prelijte sa 150grama crnog vina. Neka odstoji sedam dana na tamnom mestu dobro zatvoreno. Uveče ovaj ren dugo vatom utrljavati u kožu glave. Zatim kosu obrišite peškirom. Ne perite kosu posle toga. Možete tek ujutru da je perete po potrebi. Ovo radite svako veče. Nakon mesec dana ovog tretmana kosa polako počinje da raste na mestima na kojima je bila opala.

#Kosa

#Lepota

#Žena

'