AKTUELNO

Autori tvrde da je ova dijeta jedna od najdelotvornijih, a da zahteva najmanje odricanja, jer nije važno šta, već kada jedete.

Ako se ne želite odreći omiljene hrane, a želite da smršate, jedite samo tokom perioda od osam do 17 časova, savetuju autori knjige "Osmosatna dijeta: Izgubite kilograme, a da ne pazite šta jedete", David Zinzenko i Piter Mur.

Foto: Pixabay.com

Naime, jedete li samo u razmaku od devet ujutro do pet popodne ili od 11 ujutro do sedam popodne, telo će lakše razgraditi svu hranu i vi ćete izgubiti višak kilograma.

Pridržavate li se takvog ritma možete u samo sedam dana izgubiti četiri i po kilograma, ali ako jedete nakon tog vremena, telo će kalorije pretvoriti u salo na stomaku i butinama, tvrde autori.

Osmosatnim režimom ishrane produžuje se vreme od doručka do poslednjeg obroka koje telu omogućuje da potroši baš sve kalorije i pretvori ih u energiju, piše Dejli Mejl.

Foto: Pixabay.com

Na pojavu viška kilograma utiče i veštačko svetlo, budući da je ono izmenilo vreme za hranjenje i koje naš probavni sistem ne prepoznaje, te se kilogrami samo skupljaju. Takvo ponašanje negativno utiče na proizvodnju hormona i enzima.

Pročitajte još: ZA VRTOGLAVO MRŠAVLJENJE: Uz ovaj JEDNOSTAVAN napitak ćete oslabiti čak 15 KG MESEČNO!

- Upravo zbog toga raste i broj obolelih od dijabetesa. Sve smo duže budni i jedemo do kasno u noć što usporava metabolizam - dodali su autori.

#Dijeta

#Kilogrami

#Zdravlje

'