AKTUELNO

Mnogi smatraju da je plava senka otišla u prošlost sa osamdesetim godinama, kada se nosila u što više slojeva, sa crvenim ružem i bujnom kosom, ali je ona ovog proleća pravi hit.

Prelivajuća plava je najpopularnija od svih, budući da ide uz sve tonove kože i sve modne stilove. Predstavljamo vam tri jednostavna načina da ovu senku nanesete, istaknete oči i izgledate moderno.

1. Mačkaste oči možete kreirati uz pomoć ove senke tako što ćete ugaonom četkicom uz gornju ivicu trepavica, kao kada stavljate ajlajner izvući plavu liniju koja će u spoljnem delu oka blago ići ka gore. Pre nego što krenete sa šminkanjem, na četkicu nanesite prajmer sprej kako biste dobili maksimalan efekat.

Foto: Printscreen Youtube

2. Ovaj izgled je savršen za svaki dan, a toliko je jednostavan da ćete ga voleti najviše. Brzo se nanosi i ne zahteva nikakvu posebnu tehniku. Jednostavno ovu senku nanesite preko celog kapka, ravnomerno. Dodajte jedan sloj maskare na trepavice i spremni ste za izlazak - od posla i fakulteta do kafića.

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: UKUSNO I LEPO: Napravite domaći čokoladni sjaj za usne

3. Možda mislite da neće izgledati lepo ali "smokey eye" u plavoj boji izgleda izvanredno. Uz gornju ivicu trepavica izvucite plavu liniju, a zatim na donjoj još jednu ali tako da ide do pola oka. Sve spojite u spoljašnjem uglu oka, a možete dodati i na spoljni deo kapka malo plave senke za dramatičniji izgled.

Foto: Printscreen Youtube

#Lepota

#Oči

#šminka

#Žena

'