AKTUELNO

Italijanke su poznate po tome da vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. One svakodnevno primenjuju trik od 15 minuta i on im pomaže da održe liniju.

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele – hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne namirnice, stavljaju manje preliva i umaka i jedu male porcije.

Zbog takvog načina ishrane, one ne moraju ići na dijete i ne praktikuju ih, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici odu u kraću šetnju, obično 15 minuta.

Ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. Ne opterećuju se odećom za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje, već uživaju u suncu i druže se sa porodicom ili prijateljima.

Da je šetnja nakon jela veoma korisna potvrđuju i naučnici. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu "reprogramirati" telesni sat i tako vam pomoći da bolje spavate,poboljšati probavu i smanjiti nivo insulina nakon jela te ubrzati metabolizam.

Uz sve to uopšte nećete imati osećaj da vežbate.

#Dijeta

#mršavljenje

'