AKTUELNO

Ove greške radite svakog dana, a niste ni svesne.

Proleće je u punoj snazi, uskočili smo u kratke suknje i puno više vremena posvećujemo svojim nogama. Donosimo vam listu svakodnevnih navika koje štete njihovom izgledu.

1. Izbegavate piling

Ukoliko ste mislili da vašim nogama ne treba piling, prevarili ste se. I na nogama se nalaze mrtve ćelije kože koje treba odstraniti. Preporučuje se piling jednom dnevno, a kožu svakog dana treba da hidrirati.

2. Ne menjate žilet

Često zbog žurbe se dešava da žilet koristite više od nekoliko nedelja. One svakim danom postaju sve tuplje i grublje prema našoj koži. Pokušajte da ih redovno menjate. Za uklanjane dlačica koristite gel za brijanje koji će pomoći da glatko klizi niz kožu i ne šteti je.

3. Ne lečite ogrebotine i ožiljke

Teško je da izbegnete ogrebotinu, ugriz komaraca, rez od brijanja, masnicu ili bilo koju drugu manju povredu koja ostavlja trag na nogama. Važno je da ih pravilno tretirate. Nemojte uklanjati kraste koje nastaju nakon tih povreda.

4. Previše sedimo

Mnogi poslovi danas zahtevaju sedenje. Provodimo najmanje 8 sati dnevno pred kompjuterom i za radnim stolom. Time sprečavamo pravilnu cirkulaciju krvi pa nam zbog toga noge i zglobovi često nateknu. Sve to dovodi do razvijanja vena. Da bi sprečili ovaj problem, pokušajte da češće protegnete noge. Ustajte i šetajte na svakih sat vremena.

5. Prekrštamo noge

Ovom lošom navikom na vene stvaramo dodatni pritisak. Zato probajte da ovo izbegavate. Sedite sa nogama normalno položenim ispred sebe i prkrštanje svedite na minimum.

J. Stanković

#Lepota

#Noge

#Proleće

'