AKTUELNO

Ovi trikovi su manje-više svima poznati, ali ih vrlo malo žena koristi.

Svi želimo da nam kosa raste brže, da bude zdravija i da bude prekrasna, ali zaboravimo da smo mi ti koji na to utičemo svojom brigom o njoj. Mada, zapravo, ne postoji magični način na koji će nam kosa u rekordno kratkom vremenu narasti deset centimetara, osim ako ne računate ekstenzije.

Ipak, postoje načini kojima taj rast možemo malo ubrzati

Evo šta su savetovali neki od najuvaženijih stručnjaka, a sve ove trikove možete početi da primenjujete već danas.

Suva masaža vlasišta

Filip B, stručnjak za kosu iz Los Angelesa, preporučuje da kod kuće sami sebi priuštimo masažu vlasišta, koja stimuliše dotok krvi u vlasište i na taj način potrebni nutrijenti brže štižu do folikula kose.

Masaža mokre kose

Ovo je vrlo jednostavno, jer kada se tuširate i perete kosu, usput možete svom vlasištu priuštiti laganu masažu. Počnite od vrata i nastavite s pokretima prema vrhu vlasišta.

Foto: Pixabay.com

Vitamini

Dermatolog Harold Lancer preporučuje da za brži rast kose uzimate vitamin B, kao i druge vitamine koje možete pronaći u apotekama, a sadrže antioksidanse koji potiču rast kose i noktiju i učvršćuju ih.

Redovno šišanje

Iako ste za ovo već sigurno čuli, da, to je najbolje rešenje da svojoj kosi dopustite da kontinuirano raste. Rešite se ispucalih krajeva i pustite da vam kosa diše, i ona će vam to vratiti na način da će rasti brže nego kad frizera ne posećujete i po godinu dana.

Regenerator je obavezan

Šamponi čiste našu kosu od prljavštine, a regeneratori postoje da bi je učinili sjajnijom i zdravijom. Ali nemojte regeneratore koristiti na vlasištu, jer će vam se kosa tako brže mastiti.

Foto: Pixabay.com

Izbegavajte toplinu

Da, uvijače za kosu i pegle za kosu trebalo bi da koriste što je manje moguće, kako bi svoju kosu što manje oštećivali velikim temperaturama kojima je pritom izlažemo.

Hladna voda

Pre nego izađete iz tuša, svoju kosu malo preperite hladnom vodom, tek na nekoliko sekundi. To će podstaći rast, kosu sačuvati od oštećenja i biće zdravija i sjajnija. Takođe, prilikom pranja kose izbegavajte vruću vodu, i kosu pokušajte da perete mlakom vodom.

I. P.

#Frizura

#Kosa

#Lepota

#Zdravlje

'