AKTUELNO

Vodite računa o svom licu koje je bilo izloženo naporima tokom svih proslava.

Previše koktela i odlazak u krevet nakon vašeg uobičajenog vremena za spavanje pokazaće se najpre na licu – naročito u predelu očiju. Ali, to ne znači da je nemoguće povratiti svežinu, stoga ne paničite!

Koristite hladne kašike

Stavite dve kašike u zamrzivač na deset minuta, a zatim ih izvadite i ispupčeni deo prislonite na oči. Hladan metal će zategnuti kožu i ublažiti naduvenost i podočnjake u kratkom roku. Za još prijatniji efekat i bolji učinak, pre toga na oči nanesite malo antirid kreme.

Foto: Foto: foter.com

Hidrirajte kožu iznutra

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika madutosti predela oko očiju. Pijte dosta vode pre i posle izlaska da biste smanjle ovu vrstu vidljive štete, a takođe svaku čašu alkohola neutrališite jednom čašom vode.

Foto: Foto: pixabay.com

Pazite se soli

Ograničite unos soli na jednu kafenu kašičicu dnevno. Poznato je da so vezuje vodu, a samim tim izaziva naduvenost. Bolje birajte namirnice bogate vitaminom B, poput spanaća, koje smanjuju otoke.

Foto: Foto: pixabay.com

Namažite kremu za hemoroide

Znamo da zvuči grozno, ali glavni sastojak ovih preparata, femilefrin, sužava krvne sudove i smanjuje otok tkiva ispod očiju.

Učvrstite kožu

Kada se stavi direktno na kožu, kofein pomaže u zatezanju kože i uklanja nadutost. Natopite kesice crnog čaja, sačekajte da se ohlade i držite ih na očima oko deset minuta. Još brži efekat postići ćete nekim preparatom koji u svojoj formuli sadrži kofein.

Foto: Foto: foter.com

Masirajte lice

Uradite limfnu drenažu sami kod kuće i eliminisite višak tečnosti koja se sadržava u podočnjacima. Prislonite srednje prste na unutrašnje uglove oka i blago pritiskajući pomerajte ih ka spoljašnjim, zarim ka slepoočnjacima pa sve do brade. Ponovite ovo nekoliko puta.

Foto: Foto: pixabay.com

Makeup savet

Brzo resenje za „kese“ ispod očiju je da skrenete pažnju sa njih na neki drugi deo oka. Iscrtajte gornji kapak alajnerom, a zatim nanesite nekoliko slojeva maskare za volumen. Donji kapak i trepavice ostavite nenašminkane.

'