separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Čudotvorne maline za masažu, osveženje i detoksikaciju! Poboljšajte zdravlje ali i celokupan izgled!


Provereno deluju


Znali smo da maline prijaju našim čulima i zdravlju, ali ne i da njihova elaginska kiselina blagotvorno deluje na kožu

Odavno je Srbija poznata kao proizvođač i izvoznik malina, gajenog na našim prostorima zbog lekovitih svojstava u ishrani, a ubuduće bi mogla da se pročuje i po otkriću da ovo voće treba mazati na – kožu!

Tradicionalna medicina preporučuje da se jedu maline, jer uspešno skidaju povišenu temperaturu, podstiču znojenje, čiste žuč, pospešuju izbacivanje peska iz bubrega, jačaju imunitet i srce, normalizuju krvnu sliku.

Malina bi mogla da postane srpski brend kada je masaža u pitanju.

Ideja o masaži nastala je posle proučavanja lekovitih osobina malina, ona je bogata vitaminom C i elagenskom kiselinom koja obezbeđuje hemijski i mehanički piling i služi kao sredstvo za izbeljivanje kože.

Plod ove voćke je posebno delotvan za masniju kožu, a sa dodatkom odgovarajućeg biljnog ulja i za suvu, osetljivu, zrelu i oštećenu.

Elaginska kiselina vezuje se sa toksičnim metalima i pospešuje njihovo izbacivanje iz organizma, deluje na maligne ćelije, usporava, a u određenoj koncentraciji, potpuno zaustavlja njihovu deobu.

Za efikasnu masažu neophodne su sveže maline koje se dobro izgnječe nekim drvenim predmetom da se dobije kompaktna masa.

Tokom masaže semenke malina mehanički otklanjaju izumrle ćelije, a da bi doživljaj bio potpun, prostorija za masažu može da se ukrasi mirisnim svećama sa ekstraktom maline i napravljenim u obliku ovog voća.

Posle masaže na kožu se stavlja pakovanje (izgnječene maline uz dodatak nekoliko kapi biljnog ulja) i ostaje oko 20 minuta. Za to vreme može da se pije sok od maline čime se postiže blagotvorni efekat – iznutra.

Osim za masažu ovo fenomenalno voće može da se koristi i za pripremanje ukusnih poslastica i napitaka.

Maline su poznate po blagotvornom delovanju na ceo organizam, osim što osvežavaju one podstiču čišćenje organizma i detoksikaciju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti