AKTUELNO

Održavanje plave kose, posebno tokom leta zahteva malo više napora.

Svi elementi sa kojima uglavnom dolazimo u kontakt u letnjem periodu (slana voda, hlor, UV zraci) mogu negativno uticati na našu nijansu kose, a posebno ovo važi za dame sa farbanom plavom kosom. Zato je potrebno da ispratite nekoliko pravila uz pomoć kojih ćete tokom čitavog leta uspeti da “sačuvate” kosu od mnogih faktora i zadržite boju koju ste napokon dobili.

Pogledajte o kojim pravilima je reč!

Izbegavajte direktno sunce - Zaštitite kosu isto koliko štitite i kožu jer i na nju utiče UV zračenje – dovodi do isušivanja kose i bledi boju. Zračenje kosu može učiniti previše žutom, što nikako ne želimo. Nosite šešir ili nanesite zaštitne sprejeve!

Pametno perite kosu - Previše često pranje kose, pogotovo kada je svetlija, može ukloniti prirodna ulja i isprati boju mnogo brže. Tome se možete suprostaviti tako što ćete nanositi manje šampona, a više regeneratora. Najbolje bi bilo da u rutinu uključite baren jednom ili dva puta nedeljno duboku negu sa maskama, kako biste oporavili kosu.

Zamenite glavu tuša - Uzmite u obzir i investiranje u glavu tuša sa filterom koji će smanjiti upotrebu tvrde kose. Neprečišćena voda sadrži minerale koji će oksidirati vašu boju i učiniti je žutom. Ovome takođe potpomaže i ispiranje kose hladnom vodom.

Pazite na hlor - Pazite da zabava na bazenu ne pretvori vašu boju kose u zelenu! Ovo ćete sprečiti tako što ćete kosu pre ulaska u bazen, pokvasiti filtriranom vodom. Na ovaj način će upiti više čiste vode nego one iz bazena, pa samim tim hlor neće uspeti da joj izmeni boju.

Isprobajte tretman “glazure” - Da biste fiksirali boju i sprečili bledenje i diskoloraciju, zakažite tretman glazure kod vašeg frizera. On ne sadrži amonijak niti peroksid i neće uticati na vašu boju. Dobićete samo sjaj i dodatnu zaštitu!

#leto

'