AKTUELNO

Izgledalo je kao da imam puno insekata koji mi sve vreme puze po glavi, ispričala je ona.

Tinejdžerka Jasmina Kejt Šofild (19) pretrpela je teške opekotine od blajhanja kose i plakala od bolova nakon što joj je frizerka ostavila blanš na glavi čak sat i po vremena.

Jasmina je platila 95 funti da bi joj se plava kosa posvetlila u salonu u blizini njene kuće u Lankaširu. Kako kaže, njena frizerka je negde "odlutala" više od sat i po vremena, ostavljajući jaku hemiju da sve to vreme stoji na njenoj glavi. Kako je čula, čak je i normalno da glava posle blanša bude crvena.

Međutim, kada se ona sutra probudila, koža glave bila joj je puna plikova i mehura i brzo je odvezena u bolnicu gde su joj konstatovane hemijske opekotine. Šokirani lekari rekli da je imala teške opekotine i dali su joj poseban gel za lečenje rana, jer joj je kosa opadala u grumenima. Frizerka je sve vreme bila uz Jasminu, ali je rekao da to može da se "dogodi svakom frizeru" i da je to "nesrećna stvar koja joj se desila". Jasmina kaže da je osećaj bio jeziv.

- Izgledalo je kao da imam puno insekata koji mi sve vreme puze po glavi. Koža mi je bila spaljena i osećala sam jak svrab - rekla je ona.

Kako kaže, frizerka joj je rekla da svako može dobiti nekoliko plikova posle blanša, ali da ne brine jer je "to normalno".

- Prvo nije bilo plikova. Razvili su se preko noći. Ujutru mi je cela glava bila crvena. Lekari su bili šokirani što mi je frizer rekao da je to normalno. Rekli su da imam jake hemijske opekotine i bili su iznenađeni što nije opala sva kosa - ispričala je nesrećna devojka.

Inače, frizerku su joj preporučili prijatelji.

- Videla sam mnogo ljudi koje je frizirala. Pogledala sam njene fotografije i izgledale su stvarno lepo. Pričali smo o onome što sam htela da uradim sa svojom kosom, a onda je počela da nanosi belilo. Posle nekih pet ili deset minuta počelo je da gori, postajalo je zaista neugodno. Pitala me je da li se osećam dobro i rekla sam" ne baš, osećam kao da mi glava gori", a onda mi je ona rekla da se držim što duže mogu. Donela mi je piće i nije je bilo sat i po vremena - prisetila se Jasmina.

Odgovarajući na njene tvrdnje, frizerka je negirala da je Jasmina otišla sa opekotinama na glavi, ali je priznala da je reakcija "nesrećna". Takođe je tvrdila da je devojka pročitala sigurnosni list upozorenja o mogućim nuspojavama izbeljivanja.

Jasmina je sada dobro, oporavila se posle terapije koju je dobila u bolnici, ali će traumu od blanša nositi do kraja života.

#Lepota

'