AKTUELNO

Moguće je rešiti se, brzo i na zdrav način, suvišnih kilograma i tokom leta.

Sa letnjom sezonom koja je gotovo na pragu, mnogi su, kao i svake godine izneneđeni brzim prelazom između kišovitih i hladnih i tropskih dana, kakvi su trenutno, i tako nesnađeni trude da pronađu načine da nabrzaka izgledaju što je bolje moguće, jer vreme skidanja je stiglo. Ako ste večiti kampanjac, ako konstantno ostavljate odluke za 5 do 12 i večito poušavate da smršate samo pred letovanje, ovo su dragocenih 6 saveta koji će vam pomoći da i tokom leta izgubite kilograme, osećate se i izgledate odlično tokom ovog leta, i tokom cele godine!

1. Uspostavite konzistentan obrazac ishrane.

Vaše letnje mršavljenje će biti podstaknuto redovnim obrocima, kao i zdravom ishranom. Preporučuje se raspored obroka-doručak, ručak, užina i večera. Na taj način, vaše telo će moći da izbegne osećaj gladi, što inače dovodi do povećanog skladištenja masti u organizmu. Pored toga, postoji nekoliko ključnih saveta za zdravu ishranu:

- Za doručak se pobrinite se da imate malo proteina.

- Na ručku ili večeri, unesite ugljene hidrate u jednom od ovih obroka, ali ne u oba.

- Za užinu, izbegavajte same ugljene hidrate, uvek dodajte protein uz njih, npr. jabuka sa orasima

- Večera bi trebala biti vaš najmanje obilan obrok.

Dodavanje vlakana u vašu ishranu može pomoći u smanjenju gladi, smanjiti nadutost i obezbediti bolji rad digestivnih organa, i omogućiti bolju apsorpciju, detoksikaciju i varenje.

2. Jedite neprerađenu hranu.

Vaše telo prirodno žudi za prirodnom, neobrađenom hranom, i zato je važno znati šta je u hrani koju jedete. Jednostavno rečeno, što više prirodne hrane konzumirate, to je lakše za vaše telo da svari hranu, apsorbuje hranljive materije i pomogne da se pretvore u potrebnu energiju. Konzumiranje obrađene hrane sa mnoštvom veštačkih sastojaka utiče negativno na vaš metabolizam. Tada se u vašem organizmu usporava proces varenja. Na kraju dolazite do stalne žudnje za prerađenom hranom. Ako jedete pravu hranu, DNK vašeg tela odmah primećuje razliku i reagovaće u skladu sa tim.

3. Hidrirajte se između obroka.

Verovatno već znate koliko je važno svakodnevno se hidrirati. Preporuka količine vode iznosi minimum 1,5-2 itra dnevno, u letnjim mesecima i više. Najbolje da se hidratacija održava između obroka umesto tokom obroka, ili neposredno pre spavanja. Ispijanje tečnosti tokom obroka usporava varenje tako što razređuje vaše probavne enzime, i na kraju narušava vaše šanse da izgubite težinu. Zapamtite, voda je jedan element bez kojeg vaše telo ne može da živi! Da biste sagoreli salo, morate biti hidrirani, kako bi vaše telo funkcionisalo optimalno.

4. Spavajte najmanje 7-8 sati.

Čvrst, dobar san i dovoljno vremena za odmor obezbeđuju vašem telu vreme koje je potrebno da se popravi, osveži i ponovo pripremi za sledeći dan. Nacionalni institut za zdravlje ističe da je odraslim osobama potrebno između sedam i devet sati spavanja dnevno radi dobrog zdravlja. Poremećaj sna je povezan sa visokim krvnim pritiskom, srčanim bolestima, gojaznošću, depresijom, oštećenjem pamćenja i oslabljenim imunološkim sistemom.

Ne dobijanje dovoljno sna dovodi do povećanih hormona stres, koji zatim povećavaju skladištenje masti u vašem organizmu! Ko to želi? Niko! Ako imate manje od 7 sati sna, ne možete sagorevati mast adekvatno.

Foto: Unsplash

5. Konstantno vežbajte.

Da, vežbanje je očigledno vitalni deo svakog režima gubitka težine i/ili leta. Ako niste bili u mogućnosti da održite svoju motivaciju za to, možda je vreme da izađete napolje i nađete neke nove načine da trenirate. Konzistentnost je ključna za postizanje rezultata - zato nađite vežbe u kojima ćete uživati, držite se toga i radite ih 20-45 minuta dnevno, 4-5 puta nedeljno, i vaše telo će vas vrlo brzo nagraditi rezultatima.

6. Obezbedite sebi kvalitetan detox!

I pored svih napora koje ste uložili, telo će nekada nevoljno reagovati jer je puno masti, štetnih materija i toksina, i usled toga je vaše metabolizam jako usporen ili potpuno blokiran. Da biste poptuno očistili vaše telo od toksina i štetnih materija i tako ubrzali process mršavljenja, potreban vam je potpuno nov proizvod na našem tržištu-Herbafast Detox!

Kao preduslov zdravog mršavljenja, pročistite svoj organizam Herbafast detoxom i oslobodite se viška tečnosti, nagomilanih toksina i napokon eliminišite dosadni celulit.

Započnite svoj put ka idealnoj liniji Herbafast detoxom, nastavite tretman Herbafast kapsulama i Herbafast Fiber-om.

Herbafast detox doprinosi:
• eliminaciji viška vode
• eliminaciji toksina
• prečišćavanju organizma
• detoksikaciji organizma
• smanjenju CELULITA

Foto: Promo/Abela Pharm

Autor: Pink.rs

#Dijeta

#mršavljenje

'