separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Kako izabrati odgovarajuće ulje za telo


Zašto nam je potrebno ulje za telo?


Ulje za telo je generičko ime za supstancu koja se ne rastvara u vodi. Postoje mnoge vrste različitih ulja: mineralna, esencijalna, životinjska. Postoji mnogo opcija. U kozmetičke svrhe najčešće koristimo biljna ulja. Prolaze kroz nekoliko faza obrade, izbeljivanja i drugih neophodnih procesa.  

Šta bi trebalo biti u ulju?  

Ulje za telo treba da bude hranljivo i korisno. Važno je zapamtiti da svako ulje ima svoj molekularni sastav: vitamine, minerale, masne kiseline. Neka ulja su bogata Omega 3, a druga vitaminima.

Zbog toga su kozmetička ulja veštački ispunjena celim kompleksom vitamina i minerala koji vlaže i neguju kožu na maksimalnom nivou. Ako imate suvu kožu tela, onda svakako koristite kozmetičko ulje za telo nakon tuširanja. 

To će biti najbolji način za hranjenje i vlaženje kože, zadržavanje vlage u njoj i ispunjavanje kože korisnim lipidima, vitaminima i masnim kiselinama. Zanimljivo je da se ulje može primeniti u tandemu sa omiljenom kremom za telo. 

Prvo, nanesemo ulje i ostavimo ga da koža upije, a zatim nanosimo kremu za kožu. Krema će ukloniti ekstra "masnoću" iz ulja i ostaviti samo prijatnu vlagu na vašoj koži. Nakon nekoliko nedelja ove hidratacije, vaša koža će biti kao sa reklame - meka i svilenkasta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti