separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

TRI KORISNA SAVETA: Pripremite kožu za LETO


Nakon duge zime i hladnog suvog vazduha, vreme je da napokon pozdravimo toplije vreme...


 Kada je reč o lepoti i nezi, sigurno znate da kožu treba pripremiti za svaku sezonu, a naročito kada iz hladnije prelazimo u topliju. 

To podrazumeva nekoliko različitih načina za njeno obnavljanje i vraćanje vlažnosti koja je izgubljena nakon nekoliko meseci “skrivanja” pod džemperima i debelim duksericama. 

Da biste izvukli najbolje, potrebno je da pratite nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da koži vratite hidriranost, a samim tim i sjaj i zategnutost.

Uklonite mrtve ćelije - Piling je odličan prvi korak koji uklanja nakupljene mrtve ćelije na koži. Ovo je neophodno uraditi celom telu, sa posebnim fokusom na kolena i laktove. Upotrebite nežne pilinge koji ne mogu oštetiti ili nadražiti vašu kožu, a možete i sami napraviti svoj preparat uz pomoć kokosovog ulja i šećera.

Dobra hidratacija - Koža se tokom zime dosta isušuje, pa sa dolaskom toplijeg vremena treba da investirate u bogate losione i serume koji su lake teksture, ali hranljivog sadržaja. Nije loše investirati ni u prirodna ulja koja su najbolja za vraćanje izgubljene vlažnosti.

Zaštita kože - Bez obzira što su napolju oblaci, nosite šešir ili ste ispod suncobrana – sunce zrači! Ne izlazite iz dome bez nanesene kreme na lice sa zaštitnim faktorom, ali i šminke koja takođe ima poboljan SPF. Ne zaboravite i na ostale delove tela gde vam se koža vidi, kao i na balzam za usne!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti