AKTUELNO

Ruž je sastavni deo mejkapa svake žene i nezaobilazan je u većini prilika kad hoćete da ste doterane. Izbor boje ruža je važan za žene, ali ne treba zanemariti ni oblik jer on krije tajne vaše ličnosti. Pogledajte koje...

Svaka dama u torbi obavezno nosi ruž za usne. Ovaj legendarni proizvod bio je predmet i takvih mitova kao što je priča da je Elizabet Tejlor, navodno, drugim ženama koje su bile na filmskom setu sa njom, zabranila da stavljaju karmin.

Karmin ima dugu istoriju, a kroz vreme imao je i određena značenja. U antičkoj Grčkoj crveni karmin je bio znak za one žene koje su se bavile "najstarijim zanatom na k svetu" jer druge dame u to vreme žene uglavnom nisu bile našminkane.

Britanci su u 17. veku pokušali su da ilegalizuju ovaj proizvod za lepotu, ali nisu uspeli. Tokom Rimske imperije, karmin je bio pokazatelj statusa, a čak su ga i muškarci nosili. Sredinom 2000-ih, 80 odsto žena iz Amerike otkrilo je da su toliko koristile karmin da su ga rutinski svakodnevno stavljale na usta.

#Karmin

'