AKTUELNO

Nećete biti ravnodušni!

Naša najpoznatija kreatorka Suzana Perić odlučila je da, nakon mnogobrojnih uspešnih revija, predstavi svoju novu kolekciju pod nazivom "Budoar". Ono što je upečatljivo kada je ova revija u pitanju jeste to što nešto ovako raskošno i glamurozno još uvek nije viđeno na našim prostorima.

Raskošne haljine prvi put počinju da ističu ženstvenost lepšeg pola u visokom i kasnom srednjem veku, za koji se vezuje i pojava budoara, ženskog kutka za oblačenje i doterivanje. U nameri da svojim novim kreacijama za proleće i leto vešto, maštovito i originalno istakne ženstvenost, modna dizajnerka Suzana Perić inspiraciju je pronašla upravo u detaljima ovog ženskog kutka, a kolekciju je nazvala „Budoar“.

U prostoriji koja je pandam muškom kabinetu, a smeštena je pored spavaće sobe, osim toaletnog stočića i garderobera obavezni su bili baldahini od finih tananih materijala nalik tilu ili čipki, ukrasi od perja i gomila svilenih jastučića. Haljine izrađene upravo od tila, čipke i svile preovladavaju u kolekciji „Budoar“. Poseban akcenat stavljen je na dobro ukrojena odela sa detaljima od čipke. Dodatnu lepršavost i prozračnosti celoj kolekciji daju modeli od tila i šljokica, kao i svilene bluze sa mašnama. Kada je reč o koloritu, u ovoj kolekciji nazvanoj po budoaru, intimnom ženskom kutku, čijoj popularizaciji je u svojim književnim delima doprineo slavni Markiz de Sad, zastupljene su nežne i pastelne nijanse.

Ženstveni krojevi kroz ,,Budoar'' vraćaju se na velika vrata, a Suzana će svoju reviju imati 21. aprila 2019. godine u 19.30 časova u Skupštini grada Beograda u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Autor: Pink.rs

#Suzana Perić

#modna revija

'