AKTUELNO

Zvuči kao najbolja moguća dijeta na svetu.

Sada možete da izgubite nekoliko kilograma i to bez ikakvog napora. To je moguće, ni manje ni više, uz pomoć tekile i to tvrde najbolji naučnici. Evo o čemu se radi.

Mršavljenje više ne mora da bude naporan i zahtevan posao. Zapravo može da bude jednako lako kao i obično opijanje.

Najpoznatiji naučnici tvrde da tekila može da bude nova javna tajna gubitka kilograma na nikad jedenostavniji način.

Studija koju je 2014. godine uradiolo Američko društvo za hemiju ispitivala je uticaj tekile na organizam, odnosno agave od koje je ovo piće napravljeno.

Naučnici su dokazali da agavin, prirodni zaslađivač koji se nalazi u lišću biljke, ne podiže nivo šećera u krvi što je jako važno za zdravlje organizma, ali i za mršavljenje.

- Verujemo da agavini imaju veliki potencijal kao laki zaslađivači koji sadrže nizak glikemijski indeks. Gotovo su neutralnog ukusa i što je najvažnije lako se metabolišu kod ljudi - kaže istraživač na projektu dr Mercedes G. Lopez.

Ovo je dobra vest za gojazne ljude, jer hrana sa niskim glikemijskim indeksom utiče na smanjenje apetita.

Tekila može da vam pomogne da jedete manje obroke hrane i da duže ostanete siti.

Iako je istraživanje mlado, naučnici su već počeli da vrše testiranje na miševima. Utvrdili su da glodari koji su konzumirali hranu punu agave imali mnogo manji apetit od onih koji su jeli normalno. Takođe, ono što je pozitivno je da je kod tih miševa šećer u krvi bio niži u odnosu na ostale.

Ukoliko je konzumirate to znači da ćete unositi lake šećere i da ćete duže biti siti, pa ćete na taj način izgubiti sigurno nekoliko kilograma.

#mršavljenje

#piće

'