AKTUELNO

Novinarka portala Pink.rs isprobala je maderoterapiju ili masažu oklagijama i utvrdila zašto su sve žene poludele za ovom tehnikom razbijanja masnih naslaga.

Kako se bliži leto, tako su saloni lepote i teretane su sve puniji, a žene hrle u iste kako bi došle do top forme i ušle u svoj omiljeni bikini. Žene pribegavaju različitim vidovima estetskih tretmana kako bi izgledale što bolje, a ono što im predstavlja najveći problem je celulit.

Jedna od tehnika pomoću kojih se možete rešiti uporne pomorandžine kore je masaža oklagijama, poznata i kao maderoterapija.

Novinarka portala Pink.rs je bila na 20 tretmana i nakon 5 već je videla promene na koži. Koža je postala zategnutija i elastičnija, a pošto je imala jako mnogo bolnog celulita koji joj se stvorio tokom trudnoće uvidela je da je celulit sve manje i manje boli.

Foto: Pink.rs

Nakon 20-te masaže obimi njenih butina su se smanjili kao i celulit.

Ona je reazgovarala sa vlasnicom jednog beogradskog salona u koji je odlazila i ona joj je objasnila zašto je ova metoda tako efikasna.

- Ova metoda anticelulit masaže zaista se pokazala najboljom za razbijanje masnih naslaga i takozvane pomorandžine kore, pomoću nje oblikuje se zadnjica, zateže kože i popravlja tonus misica. Njome se stimuliše limfa, a to je prvi i osnovni korak u borbi protiv upornog celulita – ispričala je Nataša Joksimović.

Foto: Pink.rs

-Za razliku od klasične anticelulit masaže, maderoterapijom se duplo brže i lakše dolazi do rezultata. Ona se izvodi posebno dizajniranim drvenim masažerima čijom primenom se podstiče izbacivanje toksina iz tela. Aktivnim masiranjem određenih područja – nogu, ruku, stomaka, bedara, zadnjice – utiče se na mikrocirkulaciju, eliminiše se zadržavanje vode u organizmu i počinje razgradnja masti – dodaje ona.

Foto: Pink.rs

Cilj masaže oklagijama

Masaža oklagijama ima za cilj zapravo razbijanje celulita,sto znaci da to nije relaks masaza. Međutim, dobra strana ovih tretmana je sto je druga i treća masaža bolna,nakon toga moji klijenti uzivaju. Takođe, pravo uživanje sledi tek nakon tretmana, kada vidite rezultate u ogledalu. U našem salonu pristupamo individulano svakom klijentu i prvo procenjujemo koji tip celulita klijent ima. Ne tretira se istim pritiskom tvrdokorni fibrozni celulit i vodeni celulit.

Zašto je maderoterapija svetski hit?

-Maderoterapija jeste svetski hit u rešavanju celulita masažom oklagijama, međutim za dobar rezultat jako je važno da osoba koja je radi prođe obuku da ne bi došlo do neželjenih posledica - kaže Nataša za naš portal.

Foto: Pink.rs

-Problem je što mnogi misle da je jednostavno naučiti i vide je kao lagan i brz način zarade, i počinju da se bave njom apsolutno bez ikakve prethodne obuke - ispričala je ona. Ako se masaža radi nestručno dolazi do podliva i jako velikog bola, jer se povredi tkivo i tada nema rezultata - objašnjava ona.

Ova masaža, kako naglašava,  treba da prija.

-Obuku treba da prođu svi koji žele da rade ove masaže i da su onda klijenti zadovoljni, a rezultati dobri. Zaista ima dosta osoba koje žele da se bave ili se već bave ovom vrstom terapije, a da nisu obučene za to i misle da je dovoljno da pogledaju par snimaka na YouTube-u posle čega masiraju, što je suludo. Zato savetujem svim budućim klijentima da se dobro informišu pre nego zakažu tretmane u salonima za maderoterapiju. Ipak obuka se sastoji od teorijskog i praktičnog dela, gde se radi na modelima uz nadzor mentora, kako bi se što bolje savladala tehnika i rukovanje oklagijama - zaključuje Nataša.

#masaža

#oklagija

'