AKTUELNO

Ukoliko želite da izgubite masne naslage, konzumiranje ovsenih pahuljica je dobra navika koju je lako usvojiti.

Osim što je ukus ovsenih kaša fantastičan, ovsene pahuljice podstiču varenje, održavaju nivo šećera u krvi, smanjuju apetit i pržaju energiju.

Ako jedete ovsene pahuljice za doručak, imaćete manju želju za dodatnim grickanjem tokom dana i ubrzo ćete uspeti da kontrolišete apetit i povratite željenu kilažu.

Tokom procesa mršavljenja najbolje je koristiti klasične ovsene pahuljice koje ćete sami mešati sa mlekom, sokovima ili sezonskim voćem i povrćem, bez veštačkih dodataka i šećera. Kupovne instant kaše i nisu baš dopar izbor tokom dijete, jer se u njima često kriju određeni šećeri, dodaci i ekstrati.

Sastojci: 1 šolja ovsenih pahuljica 2 šolje bademovog mleka 1 jabuka (isečena na tanke kriške) 2 kašičice cimeta 2 kašičice javorovog sirupa 1 šolja nezaslađene pasirane jabuke

Priprema:

U šerpi srednje veličine pomešajte bademovo mleko, ovsene pahuljice, cimet i javorov sirup. Izmešajte sastojke i stavite na blagu vatru, a kad mleko počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte pasiranu jabuku. U dobijenu smesu dodajte jabuke, pomešajte i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Prijatno!

#Recept

#gojaznost

'