AKTUELNO

Margot Robi i te kako ume da zablista na javnim događajima, a ono što mnogi primećuju je i da joj lice uvek izgleda besprekorno. Njena šminkerka Pati Dubrof otkriva nekoliko trikova, a prvi je – priprema kože pre šminkanja.

Pati kaže da nekim poznatim klijentima, među kojima su i Prijanka Čopra i Kejt Bosvort, čak i po 40 minuta priprema lice pre šminkanja. Pripremu lica vrši tako što im masira kožu rolerom za lice, kako bi se pojačao dotok kiseonika i koža izgledala bolje.

- U zavisnosti od potreba osobe, masiram im lice ka gore, od brade, a nikada na dole. Takođe, dosta im masiram predeo oko očiju jer masažom može barem privremeno da se ukloni nadutost - objašnjava ona.

Konstatujući da nemaju svi 40 minuta ujutru da masiraju lice, Dubrofova kaže da čak i 10-15 minuta masaže lica može da pomogne u smanjenju otoka. I ne morate čak ni da imate roler, možete prstima da masirate kožu, praveći kružne pokrete ili da "vučete" prste odozdo na gore.

Nakon toga, Dubrofova na lice nanosi hidratantnu kremu, a zatim prajmer, koji nanosi na najmasnije delove kože lica, kako bi sprečila da kasnije "izbije sjaj", a i kako bi puder duže stajao na licu.

Šminkerka savetuje da sve proizvode prahu nanosite tek na kraju, jer ako to uradite ranije, "verovatno ćete naneti više nego što treba, kako biste 'ubili' sjaj pudera".

Pati je takođe otkrila i jedan trik pomoću kojeg će vam karmin trajati duže na usnama. Kaže da je važno da hidrirate usne, ali da je trik i u tome kako nanosite ruž.

- Volim da nanesem karmin tako što ga pritisnem na usne prstima. Tako traje duže nego kada nanesete deblji sloj i mislim da izgleda mnogo bolje. Ponekad čak nanesem i različite nijanse ako želim usnama da istaknem oblik, pa na sredinu usana stavim tamniju ili svetliju nijansu - zaključuje ona.

#Lepota

#šminka

'