AKTUELNO

Prelepa kosa je san mnogih žena, pogotovo onih koje se bore sa alopecijom.

Anastasija Sidorova, koju nazivaju ruska Zlatokosa, imala je velikih problema sa alopecijom i nikako nije uspevala da pusti dugu kosu.

Sada deli savete svima koji žele da uspeju u nameri da imaju dugu i zdravu kosu. Na njenom Instagram profilu možete videte inspirišuće fotografije.

Kada je imala samo 18 godina kosa je počela da joj opada. Nakon što joj je dijagnostikovana anrogena alopecija počela je da se bori sa njom. Rezultati koje je postigla su divni, a posle 5 godina ima pletenicu dugu do struka, ugovor sa kozmetičkim kompanijama i 350.000 pratioca na Instagramu.

Bolest joj je pomogla da ona izabere čime će se baviti. Sada je kozmetički tehnolog i pomaže svima kojima je san da imaju dugu kosu.

Kada je saznala da ima problem mislila je da se njena situacija može rešiti samo kompleksnim pristupom. Ona savetuje svim devojkama da se trude da jedu zdravo i ne drže dijete, da izbegavaju stres, nađu proizvode koji su posebno pravljeni za njihov tip kose, koriste maske za kosu bar dav puta nedeljno i koriste različita ulja, od kojih je najbolje za kosu ulje avokada.

Preporučuje da često skraćujete ispucale krajeve, perete kosu onako kako treba i sušite je zdravo. Ona ističe da kosa treba 60 odsto da se osuši sama, a tek onda da se češlja i suši fenom. Ukoliko vam opadne više dlaka nego što je to normalno (50-100 dlaka dnevno) obavezno potražite pomoć lekara.

Anastasija je popularna kako među ljudima koji se bore sa ćelavošću tako i kod onih koji se samo dive njenoj lepoti.

#Devojka

#Kosa

#Lepota

#Žena

'