separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Zašto Italijani puno jedu i ne goje se?


Ne, ovo je mediteranska ishrana! Ako ste posetili Italiju ili gledali italijanske filmove, niste mogli da ne primetite da su, uprkos dosta masnoj i visokokaloričnoj hrani, Italijani prilično vitki. Kako? Da li je moguće jesti brašno (picu, testenine) i masnoću (mocarela, pršut), a ostati vitkog tela?


Da, moguće je. Ali Italijani za ovo imaju nekoliko trikova.  

Pasta koja se pravi od testenine je osnova italijanske kuhinje i odabrana je sa velikom pažnjom. Obično se pravi od sorti durum pšenice: manje kalorija od rafinisanih sorti testenina, sastavljenih od složenih ugljenih hidrata i bogatih vlaknima. Pored toga, Italijani zaista imaju dosta sosa na testenini.  

Italijani jedu puno povrća i salate: zelena salata, patlidžan, tikvice, paradajz. Povrće zauzima solidno mesto u mediteranskoj ishrani, koje zahvaljujući vlaknima i vitaminima blagotvorno utiče na figuru.  

Oni jedu mnogo mesa i ribe: odrezak, piletina ili morski plodovi nužno čine osnovu njihovog ručka i večere. I, kao što znamo, protein je koristan za figuru, jer nam pomaže da se ne prejedamo i promoviše rast mišića.  

Oni zaista vole da kuvaju (i muškarci i žene), svako jelo tretiraju kao kulinarsko remek-delo i poštuju ono što jedu. Pozitivan odnos prema hrani i poštovanje njihovih prehrambenih navika sprečava prejedanje.  

Alkohol je tesno povezan Italijanima sa unosom hrane: vino pomaže da se poboljša i naglasi ukus hrane i pomaže probavu. Bez obzira koliko Italijani jedu, potrošiće sve dodatne kalorije na pokrete. 


Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti