separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

PRESKAKANJE DORUČKA GOJI!? Izjava koja se često može čuti, a EVO koliko tu ima ISTINE!


Naučno potvrđeno.


Nema dokaza da preskakanje doručka dovodi do gomilanja kilograma, pokazala je nova studija, objavljena u naučnom časopisu British Medical Journal.

Naučnici sa Univerziteta Monash u Melburnu analizirali su vezu doručka s promenom telesne težine i dnevnim unosom energije. Poslužili su se podacima iz 13 kliničkih istraživanja sprovedenim u Americi i Velikoj Britaniji u poslednjih 28 godina.

Istraživanje je pokazalo da, ako ne jedete doručak to neće izazvati osećaj pojačane gladi u poslepodnevnim satima ili razliku u potrošnji energije.

Autor: Pixabay.com

Ustanovili su da je ukupan dnevni unos energije bio veći kod ljudi koji su doručkovali nego kod onih koji nisu (u proseku 260 kalorija), bez obzira na to doručkuju li inače ili ne. Takođe, utvrdili su da između jednih i drugih nema značajne razlike u aktivnosti metabolizma.

Iako redovno uzimanje doručka može imati druge važne učinke, treba biti oprezan kada se doručak savetuje kako bi skinuli kilgorame jer može imati drugačiji efekat, stoji u studiji.

Ali, to ne znači da bis trebalo da se "ubijamo" jajima i slaninom- naučnici kažu da je kvalitet starih istraživanja prilično loš, pa bi zaključke trebalo uzeti s oprezom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti