AKTUELNO

Nije važno samo izabrati dobru nijansu već i znati pravilan način nanošenja.

Ruž za usne sigurno je prvi kozmetički proizvod koji ste još kao dete krali svojim mamama iz kozmetičkih torbica. No, uprkos poprilično dugoj 'praksi' i učestalom korišćenju, ruž za usne ima svoja određena pravila upotrebe koji će vam osigurati da iz njega izvučete maksimum!

Kada je make up u pitanju, crveni ruž je apsolutni klasik te bi svaka žena trebalo da ima bar jedan u svojoj kozmetičkoj kolekciji bez obzire na godine ili stil oblačenja. Ruževi već odavno nisu rezervisani samo za starije gospođe već ga i mlađe djevojke odlično inkorporiraju u svoje outfite, čime čak svojoj mladosti i laskaju.

Foto: Pixabay.com

Danas imamo ruževa u nebrojenim nijansama, zbog čega je naš izbor za usklađivanje s dnevnim modnim kombinacijama olakšan. Osim odabira prikladne boje, prilikom nanošenja ruža za usne važno je pridržavati se jednostavnih pravila kako bi na nama izgledao sjajno!

Kako se ruž ne bi 'razlio' po koži izvan usnica, oko njih nanesite korektor. Zatim rubove usana iscrtajte olovkom za usne, ali vodite računa da je olovka u istoj nijansi ruža kako ne bi imali različite boje na usnama. Nakon što ste usne upotpunili svojim ružem krećući se od sredine prema rubovima, njegov višak možete otkloniti običnom maramicom tako što ćete je staviti između usana te ih lagano skupiti. Tako ćete izbeći preslikavanje ruža na zube, što vam sigurno nije u interesu.

Nakon što uklonite višak ruža maramicom, nanesite još jedan sloj kako bi usne bile pigmentiranije, a vaš ruž trajao tokom celog dana!

#Karmin

'