AKTUELNO

Prošao je i taj doček! Neko je ludovao, neko je ušuškan u krevetu gledao tv, neko je putovao, a neko je i radio.

Kako god, sigurno je da niko nije propustio novogodišnju večeru sa dragim ljudima jer neke stvari se ipak podrazumevaju. Sada treba nekako oporaviti telo od svega toga. Postoje načini da se to uradi brzo i lako.

Većina nas ne može da odoli bogatoj prazničnoj trpezi, što loše utiče ne samo na figuru, već i na kožu lica, a naročito ako ste dugo boravili u zadimljenim prostorijama.

Naravno, to ne znači da treba da se odreknete prazničnih zalogajčića i bacite odmah na žustri trening, ali ovih par stvari svako od nas može da učini i na taj način ubrza metabolizam, što će pomoći da izgledamo i osećamo se bolje.

Foto: Burst

Ovo su korisni saveti koji će vam pomoći da se oporavite od prazničnog jelovnika i izazaka:

- Tokom dana popijte bar litar i po vode u kojoj se nalazi i malo sveže ceđenog limunovog soka.

- Umornu kožu lica nahranite hranljivom maskom - ako nemate kupovnu, jednostavno je napravi od jogurta, ispasiranog parčeta banane i kašičice meda ili maslinovog ulja pomešanog sa žumancem.

- Krenite u brzu šetnju - pola sata biće sasvim dovoljno, a ako imate slobodnih sat vremena, provedite ih u prijatnoj šetnji na svežem vazduhu. To će pomoći da se rešite nadutosti i ubrzate metabolizam, a vaša koža će ponovno izgledati zdravo.

Foto: Pixabay.com

- Jedite voće. Znamo da verovatno mislite - "Ko bi jeo voće pored svih ovih kolača?", ali verujte da su ti vitamini itekako potrebni vašem organizmu. Pomorandže i mandarine odličan su izbor jer su pune vitamina C.

- Odradite 30 "jumping jack" skokova (počinjete sa skupljenim nogama i rukama, zatim skačete šireći noge i ukrštajući ruke iznad glave, i tako 3 puta). To će pospešiti cirkulaciju i vratiti boju u vaše obraze.

#Lepota

#Telo

#lice

'