AKTUELNO

Nutricionista Alisa Koen savetuje da, ako već teško odolevate nezdravim namirnicma, praktikujete da ih kombinujete sa zdravim. Ne izbegavajte picu, već uzmite jedno parče sa dosta povrća.

Nijedan stručnjak za ishranu vam neće posavetovati da jedete nezdrave namirnice, ali će vam Alisa Koen reći da, ako to već radite, njih kombinujete sa zdravim. Nutricionista iz Njujorka kaže da je pravilo broj jedan u mršavljenju balans u ishrani.

- Svaki put kada pojedete nešto nezdravo ili "zabranjeno", uparite ga sa nekom zdravom namirnicom - poručuje Alisa.

- Ukoliko vam se jede pica, nemojte je izbegavati. Uzmite jedno parče sa dosta povrća i pored toga poručite veliku porciju salate. Ključ je u tome da sebe ne lišavate nijedne namirnice u potpunosti. Kada je nešto zabranjeno, onda želite baš to. A onda kada rešite da se počastite, tada obično preterate - kaže Koenova.

Ona nije pristalica dijeta koje podrazumevaju da jedan dan možete da jedete šta želite, već da svakog dana sebi dozvoljavate da se častite. Tako ćete izbeći prejedanje. Ona poručuje da slobodno jedete kolače ako vam se jedu, ali da im dodate nekoliko komadića jabuke ili nekoliko borovnica. Tako ćete pojesti nešto što želite sa nečim što je veoma zdravo.

#Dijeta

#Hrana

'