separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Kinder Bueno čizkejk


Čizkejk je mnogim ljudima omiljena poslastica.


Priprema se vrlo lako i brzo, bez pečenja i u bezbroj različitih varijanti. Ukoliko ste ljubitelj hrskave čokolade i Nutele, ova verzija će vas oduševiti.  

Za podlogu:  

300 grama keksa 

100 g maslaca

Za krem:  

450 g krem sira (Philadelphia) 

350 ml slatke pavlake 

2 krem fixa 

100 g čokolade (tamna ili mlečna)

 150 g šećera u prahu 

1 želatin fix

6 kinder bueno čokoladica

Autor: Pixabay.com

PRIPREMA:  

Za podlogu pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom. Dobijenom masom prekriti dno kalupa za torte. Dobro prstima nagnječite keks, kako bi podloga bila kompaktna. 

Za krem pomešajte sir sa 75 grama šećera. Posebno umutite slatku pavlaku sa krem fixom i preostalih 75g šećera. 

Čokoladu otopiti. Kinder bueno naseckajte. Pomešajte sir i pavlaku i u smesu dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite.

 U ovaj krem možete dodati želatin kako bi bio čvršći. Kremom ispunite kalup za torte preko podloge. Stavite čizkejk u zamrzivač da se dobro ohladi. Na kraju tortu dodatno ukrasiti slatkom pavlakom, čokoladom i kinder bueno komadima.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti