AKTUELNO

Ne odričite se omiljene poslastice, sa ovim receptom jedite ih i ako ste na dijeti.

Palačinke su jedan od onih deserata kojima nitko ne može odoleti, a kada želite da izgubite kilograme – one mogu postati pravi porok! Umesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje ne goje.

Smesa od ovsa, kokosa i prosa

Ovas, proso i kokos idealna su kombinacija, a kada se pomešaju dobijaju novo ruho kojem ne mogu odoleti ni najveći ljubitelji zdrave ishrane. Osobe osetljive na gluten najčešće spremaju ovaj delikates s bezglutenskim brašnom.

Potrebne namirnice:

1/2 čaše ovsenih pahuljica, 1/2 čaše kokosovog brašna, 1/2 čaše prosa, prstohvat soli, 1 kašika šećera ili med, 1/2 praška za pecivo, ili kašičica sode bikarbone, 1 kašika bezglutenskog brašna, 2 jaja, 2 dl mlake vode, 1 kašika ulja

Način pripreme

1. Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica koje su gore navedene. Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.

2. U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

3. Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.

#Recept

#palačinke

'