AKTUELNO

Odlična preporuka za današnji ručak.

Sastojci

500 g pilećih krlaca

2 kašike ulja

2 kašike tečnog meda

2 kašike svetlog soja sosa

2 kašike tamnog soja sosa

2 češnja belog luka

1 kašika susama

za marinadu

1 zrno pimenta

1/2 kašičice pimenta u prahu

1/2 kašičice đumbira u prahu

strugana korica 1 limuna

Način pripreme

Očistite i operite krilca, ocedite ih. Zgnječite zrno pimenta, pomešajte sa pimentom u prahu, đumbirom i struganom koricom limuna. Natrljajte ovom mešavinom krilca i ostavite da stoji 4 sata.

Zagrejte u tiganju ulje i pržite krilca 10 do 12 minuta da porumene sa svih strana. Pomešajte oba soja sosa, med, sitno iseckan beli luk i med i prelijte preko krilaca u tiganju.

Smanjite temperaturu, sve dobro izmešajte i pržite 20 do 25 minuta.

Servirajte toplo sa salatom i povrćem po izboru.

Vreme pripreme: pripremanje 15 minuta, mariniranje 4 sata, pečenje 30 minuta

#Pileće meso

#Recept

'