AKTUELNO

Evo kako da napravite ukusnu, a ekonomičnu torbu.

Šabačka rozenka je još jedan dokaz mačvanske dovitljivosti. Sastojci su jednostavni, nisu skupi, torta se brzo slaže i izdašna je, tako da je jedne možete da dobijete i više od 30 parčića za 800 dinara.

Ako preračunate koliko košta parče torte u poslastičarnici, jasno vam je da se itekako isplati napraviti je.

Nema rerne, nema beskrajnog razvlačenja korica, a konačan rezultat je neodoljivo kremasta, lagana i ukusna torta koju svi obožavaju.

Sastojci: pakovanje kora za rozen tortu, 1/2 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 5 kašika šećera, 200 g bele čokolade, 250 g putera ili margarina, 1200 g šlaga, 200 ml mleka.

Priprema:

-u šerpici zakuvajte 300 ml mleka sa šećerom. U ostatak mleka dodajte puding, dobro promešajte, pa sipajte u mleko koje vri i skuvajte fil uz stalno mešanje.

-izrendajte belu čokoladu u vruć puding i dobro mešajte da se čokolada istopi. Penasto umutite puter, pa mu kašiku po kašiku dodajte ohlađen fil stalno mešajući.

-umutite šlag sa mlekom, pa i njega dodajte filu i dobro umutite.

- na tacnu stavite jednu rozen koru, premažite je filom, stavite drugu koru, pa ponavljajte tako dok ne potrošite sav materijal. tortu premažite ostatkom fila i ostavite je preko noći u frižideru da se dobro stegne i ohladi.

#Novac

#Torta

'