AKTUELNO

Ako pratite nekog influensera na Instagramu koji se bavi savetima o zdravoj ishrani, verovatno ste oduševljeni kako njegov frižider izgleda

Fotografije prelepo sređenih frižidera i spakovane hrane možemo da vidimo i na Instagramu i na Facebooku, a ne možemo da prestanemo da se divimo namirnicama sređenim po boji i složenim u teglama različitih veličina.

Metod "tegla" je osvojio društvene mreže zbog načina na koji se hrana skladišti i čuva, ali i zbog toga što frižider izgleda organizovanije. Ovaj metod nije samo za one koji krstare društvenim mrežama, već za svakoga ko želi da se hrani zdravo i da čuva zdravlje. Uz ovaj metod uštedećete i vreme i novac za pripremu hrane.

Iako je čuvanje hrane u teglama zastupljeno decenijama, ovaj metod je postao popularan u poslednje vreme zahvaljujući paru Erin i Roe koji su vegani, a vratili su ovaj metod u centar pažnje prelepim fotografijama i radionicama za početnike kako bi i oni počeli da se koriste ovim metodom.

Još jedna od uticajnih ličnosti koja je vratila ovaj metod je Malika Jasmin majka dvoje dece koja je influenserka za zdrav život.

- Otkrila sam metod "tegla" na početku mog putovanja kroz velnes. Pravila sam fermentiranu hranu i čorbu od kostiju, i pakovala sam ih u tegle. Kada sam shvatila kako su dobro spakovane, počela sam da koristim tegle i za spremanje sokova, ali i za pripremu obroka. Erin i Roe su me inspirisali i sada čuvam hranu u teglama, a na taj način čuvam i novac i štedim vreme za pripremu hrane. Kao majci to mi je jako važno, objasnila je ona.

Jedan od najvećih problema porodica danas je nedostatak vremena za pripremu obroka, koji su mnogo zdraviji i pristupačniji nego kupovina hrane u restoranima brze hrane. Prema rečima ove mame, ovaj metod joj je uštedeo mnogo toga. Ukoliko i vi volite zdravo da se hranite, onda je ovaj metod pravi za vas. Uz pomoć tegli možete da pripremite obroke i za nedelju dana unapred i da ih spremite u frižider.

Zbog brzog načina života nemamo vremena da spremamo zdrave obroke svakog dana. Zbog toga izdvojte vreme i napravite obroke za nekoliko dana unapred, zatvorite ih lepo u tegle i uvek će vam biti na dohvat ruke kada krenete na posao.

Za početak vam je potrebno 10 tegli različitih veličina, a zatvarač je ključ za očuvanje svežine namirnica. Zatim nabavite različite sveže namirnice i budite kreativni u njihovoj pripremi. Kupujte namirnice unapred i to sa planom, jer Jasmin kupuje jednom nedeljno i onda sprema obroke za celu nedelju odjednom. Što je manje isečena hrana izložena vazduhu to će vam duže trajati.

Možda će vam se u momentu kada spremate hranu činiti da nema kraja pripremi, ali ćete tako uštedeti mnogo vremena u toku nedelje, jer ćete imati unapred pripremljenu hranu i nećete gubiti vreme na kuvanje.

#Hrana

#Novac

#Pomoć

'