separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Za specijalnu aromu: TAJNI SASTOJAK za najbolji džem od breskve!


Volite džem od breske? Otkrivamo vam tajnu koja će vašem džemu dati dodatnu moćnu aromu koja će uspeti da vas usred zime odvede u breskvar pun zlatnog voća.


Caka je u jednom dodatku koji će dati neverovatno dobru aromu vašem specijalitetu.  

 Sastojci (za 6 tegli od 250 ml):  

- 1 kilogram bresaka

- 2 limuna 

- oko 500 g želir-šećera u srazmeri 2:1

 - 2 kašike likera od breskve ili kajsije

Priprema:  

Breskve kratko držite u vrućoj vodi, oljuštite, prepolovite i izvadite koštice. Mesnati deo bresaka sitno iseckajte. Iscedite limunove i sokom prelijte breskve. Sve izmešajte i sipajte u dublju šerpu. Dodajte želir-šećer u odgovarajućoj srazmeri 2:1 (na kilo voća dođe 500 g želir-šećera), na voćnu masu i pomešajte. Ostavite da stoji oko tri sata na sobnoj temperaturi.  

Kuvajte na umerenoj vatri i ostavite da vri oko četiri minuta. U slatko sipajte liker od bresaka ili kajsija. Još vruće sipajte u zagrejane tegle, zatvorite i 15 minuta držite prevrnute, okrenite ih i ostavite da se potpuno ohlade.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti