AKTUELNO

Mnogi veruju da je nemoguće napraviti vegansku tortu, ali greše, potrebno je samo pronaći zamenu za uobičajene sastojke.

Mnogi veruju da je nemoguće napraviti vegansku tortu, ali greše, potrebno je samo pronaći zamenu za uobičajene sastojke u "normalnim" tortama - jaja, mleko, puter.

Jaja - Banana, tofu sir, pa čak i mleveni lan mogu poslužiti kao zamena za jaja. Jedno jaje zamenjuju 2 kašike mlevenog lanenog semena potopljene u tri kašike vode ili pola izgnječene banane ili četvrtina mekog tofu sira koji ste propasirali kroz blender.

Mleko - Najčešća zamena su bademovo i sojino mleko, ali možete koristiti i kokosovo. Upotrebite istu količinu kao i kravljeg mleka.

Puter - Umesto putera koristite margarin ili sos od jabuka koji može da zameni 75 odsto putera iz recepta.

Rafinisani šećer - Vegani koriste zaslađivače na bazi biljaka, šećer od trske, a dobar izbor je javorov sirup, ali treba smanjiti količinu jer je on veoma sladak.

Brašno - Možete samleti ovsene pahuljice, od jedne šolje dobićete nešto više od pola šolje brašna. Vegani takođe koriste nerafinisano brašno napravljeno od smeđeg pirinča ili ječma.

#Torta

'