separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

ŠTA DANAS DA KUVAM - Pilav s pečurkama


Ukusno i brzo.


Sastojci

500 grama piletine, 800 grama pečuraka, 200 grama pirinča, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe so, biber, peršun, začin…

Način pripreme

Skuvati piletinu i sačuvati supu u kojoj se kuvala. Propržiti na vrelom ulju luk i šargarepu, dodati piletinu iseckanu na sitnije komade i zajedno propržiti još koji minut. Kada piletina blago porumeni, dodati iseckane pečurke i dinstati ih desetak minuta. U sve to postepeno dodavati supu u kojoj se piletina kuvala i lagano dinstati. Na kraju dodati prethodno skuvan pirinač, začine po želji i sve dobro izmešati. Čitava masa treba da ostane ređa, sa dosta supe. Izliti je u vatrostalnu činiju i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Ovaj pilav može se praviti i bez piletine i služiti kao prilog uz neku drugu vrstu mesa.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti