Info
ZABAVA

kuvar

Preporuka iz Minjine Kuhinjice: NOVOGODIŠNJI MINJONI!


Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.


Za Novogodišnje minjone potrebno je: 

125 g maslaca

120 g šećera u prahu

5 jaja

120 g brašna

1 ekstrat vanile 

120 g marmelade od kajsija

1 kašika vode 

 zelena i crvena prehrambena boja 

200 g čokolade 

 3 kašike ulja

Izmiksati maslaci i šećer zatim dodati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno i izmiksati u jednoličnu smesu. Sipati ekstrat od vanile i promešati. Belanca izmiksati u šaum. Dodati prethodnoj smesi i varjačom lagano umešati. 

Autor: Minjina Kuhinjica

Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati zelenu boju, u drugi crvenu a treći ostaviti u originalnoj boji. Papir za pečenje iseći na 30 x 40 cm. Olovkom obeležiti tri iste šnite zatim papir staviti na pleh iscrtanim delom prema dole. Sipati zelenu smesu i lagano razmazati do linije, zatim žutu smesu, a onda i crvenu vodeći računa da smesa ne prelazi u drugi deo. 

Autor: Minjina Kuhinjica

Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 12 minuta. Pečenu koru sa papirom izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi zatim iseći ivice, a onda i kore tako da svaka bude posebno.

Marmeladu i vodu zagrejati i istopiti. Polovinu marmelade premazati preko zelene kore. Preko nje staviti žutu koru i nju takođe premazati drugom polovinom marmelade. Staviti crvenu koru, pokriti papirom za pečenje i pritisnuti plehom.

Ostaviti najmanje 3-4 sata da odstoji pre nego što isečete minjone na 3 x 3 cm. Čokoladu i ulje istopiti, najbolje u topilici za čokoladu, zatim svaki minjon posebno preliti i ostaviti na rešetki da se iscede.

Komentari • 0


povezane vesti