AKTUELNO

Ima mnogo vidova spremanja, ali probajte metod zasnovan na promeni temperature koji, kažu profesionalci, garantuje da će piletina biti sočna.

Za mnoge nema dosadnijeg jela od belog pilećeg mesa. Drugi ga, opet, konzumiraju jer piletinu nutricionisti preporučuju kao jedan od najboljih načina unosa proteina.

Ima mnogo vidova spremanja, od prženja do grilovanja, a probajte sledeći metod zasnovan na promeni temperature koji, kažu profesionalci, garantuje da će piletina biti sočna.

Prvo dnom tegle ili čaše pritisnite šniclu da na svim krajevima bude iste debljine. Lagano začinite meso solju i biberom, zagrejte tiganj na malo jače od srednje temperature, ali ne na visoku. Dodajte puter ili maslinovo ulje, smanjite temperaturu na srednje, ubacite šnicle i sa svake strane pržite po minut.

Zatim smanjite temperaturu, poklopite tiganj i 10 minuta pržite na niskoj temperaturi. U ovoj fazi važno je da odolite porivu da proverite kako se peče, zato nemojte da podižete poklopac. Kad prođe deset minuta, sklonite piletinu sa šporeta i ostavite je da stoji još 10 minuta u poklopljenom tiganju. Tek tada možete skloniti poklopac i uživati u sočnoj piletini.

#Pileće meso

#Priprema

'