Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.
Potrebno za 12 tortica:
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike vrele vode
2 kašike ulja
6 kašika brašna
½ kašičice praška za pecivo
Za fil:
400 ml mleka
100 g šećera
150 g maslaca
100 g čokolade
3 kašike brašna
Čokoladni preliv:
50 g čokolade
1 kašika šećera
2 kašike mleka
3 kašike ulja
Za dekoraciju:
malo soka od malina ili višanja
maline
Belanca izmiksati sa šećerom zatim dodati žumanca i nastaviti sa miksanjem. Postepeno dodati vrelu vodu sve vreme miksajući. Na kraju dodati ulje, brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i lagano varjačom promešati. Smesu sipati u podmazan kalup za projice/mafine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 6-7 minuta.
Fil: U 300 ml mleka staviti šećer, maslac i čokoladu. Kada se istopi postepeno dodati prestalih 100 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa brašnom. Skuvati fil zatim ga ohladiti, a onda i izmiksati mikserom.
Tortice preseći na pola, staviti na donji deo po kašiku soka po želji i prefilovati filom, ali ostaviti malo za dekoraciju.
Čokoladni preliv: Sve navedene sastojke istopiti zatim preliti tortice. Dekorisati i ohladiti pre služenja.
Autor: Minjina Kuhinjica