AKTUELNO

Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.

Potrebno za 12 tortica:

3 jajeta

3 kašike šećera

3 kašike vrele vode

2 kašike ulja

6 kašika brašna

½ kašičice praška za pecivo

Za fil:

400 ml mleka

100 g šećera

150 g maslaca

100 g čokolade

3 kašike brašna

Čokoladni preliv:

50 g čokolade

1 kašika šećera

2 kašike mleka

3 kašike ulja

Za dekoraciju:

malo soka od malina ili višanja

maline

Foto: Minjina Kuhinjica

Belanca izmiksati sa šećerom zatim dodati žumanca i nastaviti sa miksanjem. Postepeno dodati vrelu vodu sve vreme miksajući. Na kraju dodati ulje, brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i lagano varjačom promešati. Smesu sipati u podmazan kalup za projice/mafine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 6-7 minuta.

Fil: U 300 ml mleka staviti šećer, maslac i čokoladu. Kada se istopi postepeno dodati prestalih 100 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa brašnom. Skuvati fil zatim ga ohladiti, a onda i izmiksati mikserom.

Tortice preseći na pola, staviti na donji deo po kašiku soka po želji i prefilovati filom, ali ostaviti malo za dekoraciju.

Čokoladni preliv: Sve navedene sastojke istopiti zatim preliti tortice. Dekorisati i ohladiti pre služenja.

Autor: Minjina Kuhinjica

#Kuvanje

#Minjina Kuhinjica

#Praznik

'