AKTUELNO

Divan i lagan recept!

Sastojci

pakovanje šampinjona

3 glavice crnog luka

čen belog luka

šargarepa

sveže paprike

belo vino po želji

začin

biber

lovorov list

ulje po potrebi

Foto: Pixabay.com

Način pripreme

Crni luk sitno iseckati, propržiti na malo ulja, a potom dodati šargarepu iseckanu na kockice. Dodati svežu papriku iseckanu na žilijen, pa pržiti dok malo ne omekša. Zatim dodati sitno iseckan beli luk, biber i lovorov list. Posle nekoliko minuta dodati malo vode i dinstati tridesetak minuta na tihoj vatri.

Kad pečurke postanu meke (ne previše), sipati belo vino i dodati začin. Sve promešati. Sačekati dok pečurke ne poprime vino. Još malo propržiti. Jelo možete servirati uz majonez ili pavlaku, mada je i samo po sebi ukusno, ali i kalorično.

Vreme pripreme: 30 minuta

#Pečurka

#Recept

'