Info
ZABAVA

lifestyle

Preporuka iz Minjine Kuhinjice: Kolači sa đumbirom - GINGERBREAD!


Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.


Potrebno za testo:

200 gr maslaca

100 gr šećera 

1 jaje

1 žumance 

½ praška za pecivo 

400 gr brašna 

1 kašičica đumbira u prahu 

2 kašike kakaa (po želji) 

Potrebno za kraljevska glazura (Royal icing):  

1 belance 

200 gr šećera u prahu 

1 kašika limunovog soka 

½ kašičice gustina 

Izmiksati maslac i šećer, zatim dodati jaje i žumance. Sjediniti brašno, prašak za pecivo, đumbir i kakao (ako želite tamnije keksiće), dodati prethodnoj smesi i zamesiti testo. Ostaviti testo 30 minuta na hladnom mestu.

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvući testo na 5 mm debljine, zatim raznim novogodišnjim modlicama, kao što su pahulja, Sneško Belić, jelkica, zvezde itd, vaditi keksiće. Složiti na papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta. Pečene kolače ostavite par minuta da se prohlade u plehu a onda ih izvaditi na rešetku da se kompletno ohlade.  

Belance viljuškom umutiti, zatim dodati šećer, sjedinjen sa gustinom i mešati dok smesa ne postane gusta i glatka, zatim dodati limunov sok i još malo umutiti. Glazuru podeliti u nekoliko činija i dodati joj prehrambenu boju po želji. Glazure sipati u kese ili napravite fišek od papira za pečenje. Kese neka budu dobro zatvorene da se glazura ne bi osušila.  

Za pahulju pripremite glazuru u plavoj i beloj boji. Prvo nanesite podlogu i ostavite da se prosuši 30 minuta, a onda u drugoj boji iscrtajte linije. Ukrasite srebrnim jestivim perlicama i sjajem u prahu.

Autor: Minjina Kuhinjica

Za Sneška Belića nanesite podlogu u beloj boji i ostavite da se osuši, zatim u drugim bojama obojte šešir, šal i sve ostale delove kao na fotografiji.

Autor: Minjina Kuhinjica

Kolače čuvati na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi.  

Komentari • 0


povezane vesti