AKTUELNO

Proizvođač energetskih pločica Kind analizirao je mišljenja ukupno 740 registrovanih dijetetičara i nutricionista šitom SAD-a i napravio listu pet supernamirnica za koje se stručnjaci slažu da bi svakako trebalo da se nađu u našem jelovniku.

Ovo su namirnice koje mogu da IZBRIŠU efekte nezdrave hrane bolje od dijete.

Prema tvrdnjama nutricionista, ovih pet namirnica će biti hit u 2018. godini, kada je zdrava ishrana u pitanju.-Kurkuma -Proklijala hrana - proklijalog pasulj, hleb sa proklijalim žitaricama, proklijali badem -Povrće - koje sada dolazi umesto žitarica-Mleko bez laktoze -Mahunarke

Stručnjaci predviđaju da će hrana siromašna mastima polako izaći iz mode, dok će hrana domaće proizvodnje, pogotovo ona koja utiče na zdravlje creva, dobiti prednost u narednoj godini. Potrošači će se skoncentrisati na smanjivanje količine šećera u svakodnevnoj ishrani, dok će se povećati udeo proteina i probiotika, što je dobra vest.

Foto: Pixabay.com

Prema mišljenju stručnjaka, superhrana koja je doživela najveći procvat u 2017. je kokosovo ulje. Ketogena i paleo ishrana su bile najčešće usvajane, kada je reč o planiranju dnevnih obroka.Dobro je poznato da kvalitetna ishrana čini oko 70 % našeg zdravlja i fizičkog izgleda, zato je itekako korisno da znate koje namirnice vam mogu pomoći u postizanju tog cilja.

Pročitajte još: Smršajte 5 KILOGRAMA za samo nedelju dana uz BANANA DIJETU

Obavezno pročitajte: Za meso je maksimum četiri meseca, a evo koliko se druge namirnice mogu ČUVATI U ZAMRZIVAČU

#Hrana

#Ishrana

'