AKTUELNO

Poznati kuvar otkriva tajnu.

Pire krompir! Nema lakšeg jela za pripremu, složićete se. Ali uprkos tome, jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim, a da toga nismo ni svesni. Kada bismo samo tu jednu stvar promenili, od običnog, svakodnevnog jela dobili bismo pravu poslasticu.

U čemu je greška? Većina nas će ga pripremiti ovako: skuvaćemo krompir, posoliti ga, procediti ga, dodati mu puter i mleko, po želji sir ili kajmak, pa onda sve to sjediniti E, baš zbog toga jedemo bezukusni pire, tvrdi britanski kuvar Tajler Florens.

- Krompir ima vrlo delikatan ukus. Kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira - objašnjava Florens.

Foto: Pixabay.com

I zato, savetuje Florens, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru. Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko, dodamo ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir, i pustimo da se sve to zajedno skuva. Samo tako, kaže ovaj kuvar, nećete izgubiti ukus krompira.

#Hrana

#Kuvanje

#Žena

'