AKTUELNO

Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.

Odličan recept i ideja pre preznike koji nam dolaze.

Patišpanj:

- 5 jaja

- 150 g šećera

- 220 g brašna

- 100 g maslaca

Fil:

- 250 g maslaca

- 2 kesice pudinga od vanile

- 500 ml mleka

- 1 vanil šećer

Dekoracija:

-150 g crne čokolade

- 3 kašike ulja

- 70 g bele čokolade

- fondan-crveni i zeleni

Belanca izmiksati u čvrst šam postepenim dodavanjem šećera, a onda dodati i žumanca neprestano muteći. Sipati brašno i varjačom promešati. Maslac otopiti i malo prohladiti pa dodati jajima. Sipajte u prstenasti podmazan kalup i pecite 30 minuta na 200 C. Pečeni patispanj ohladite, a zatim isecite 3 tri dela.

Foto: Minjina Kuhinjica

U 400 ml mleka staviti šećer i vanil šećer i prebacite na ringlu da mleko provri. U ostatak mleka sipati puding iz kesica i mešati da ne ostanu grumuljice. Kada mleko provri sipati mleko sa pudingom i skuvati fil. Ostavite 2-3 minuta da se prohladi pa izmiksajte mikserom. Dodajte maslac i mutite dok se fil ne ohladi. Prefilovati prstenove.

Crnu cokoladu otopiti na pari i dodati joj ulje. Prelijte tortu i ostavite da se čokolada stegne a zatim otopite belu čokoladu i prelijte jedan deo torte. Napravite 3 veće kuglice od crvenog fondana i 2 lista od zelenog. Dekorišite tortu.

Autor: Minjina kuhinjica

#Kolač

#Minjina Kuhinjica

#Recept

'