AKTUELNO

Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.

Za posnu verziju ovog slatkiša, koristite posne namirnice, margarin, čokoladu i keks.

Potrebno:180 g šećera200 g pečenog neslanog kikirikija100 g maslaca (posni margarina za posnu verziju)100 g čokolade70  mlevenog keksa

Foto: Minjina Kuhinjica

I još treba:100 g bele čokolade100 g crne čokolade2 kašike uljadekoracija po želji

Foto: Minjina Kuhinjica

U šerpicu sipajte polovinu šećera i stavite na vatru da se šećer topi. Postepeno dodajte preostali šećer dok se sav ne rastopi u karamel. U rastopljen karamel, dodajte polovinu kikirikija i brzo promešajte zatim izručite u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Ostavite da se skroz ohladi, a zatim prebacite u blender, zajedno sa ostatkom kikirikija  i uz pomoć njega usitnite u grilijaž. To možete uraditi i sa mašinicom za orahe.Otopiti maslac i čokoladu, a zatim preliti kikiriki grilijaž,  a onda dodati i keks i sve zajedno dobro promešati da se masa ujednači. Izručiti na poslužavnik, formirati ploču debljine oko 15 mm. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim iseći na željenu veličinu. Kada ste isekli, prebacite u frižider na par sati, da se kolači stegnu.Svaku čokoladu posebno istopiti sa po jednom kašikom ulja. Diagonalno umakati kolače, prvo u belu čokoladu, pa kada se ona stegne onda i u crnu. Možete dodatno dekorisati po želji.

Autor: Minjina Kuhinjica

#Kolač

#Minjina Kuhinjica

'